Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Pagi tadi saya dikejutkan oleh satu soalan dari seorang insan yang sudi bertanya pendapat dari saya mengenai masalah yang dihadapi beliau.

Kehidupnya pernah dikecewakan oleh teman lelaki yang telah lama bersamanya membutakn beliau amat berhati2 bile mendampingin kaum lelaki.

Baru2 ini beliau telah berkenalan dengan seorang lelaki yang nampk baik akhlaknya dan tgkah lakunya. Ini meyebabkan beliau jatuh hati pada lelaki tersebut.

Cuma baru2 ini, keceriaan yang diharapakn terganggu oleh teguran dari salah seorang kawan kepada teman lelaki barunya. Lelaki tersebut menyatakan bahawa kekasihnya merupakan suami orang dan telah mempunyai seorang anak.

Ini menyebabkan beliau susah hati dan tidak mahu terlibat dalam permasalahan rumah tangga orang lain. Maka beliau meminta pendapat saya untuk memberi hint2 yang dpaat membuktikan lelaki tersebut adalah suami orang atau tidak.

Perkara yang anda perlu tahu sekiranya si dia adalah suami orang:-
- Waktu berhubung tidak flexible, hanya antara waktu tertentu sahaja.
- Sentiasa memberi alasan jika mahukeluar bersama tertutama di waktu malam.
- Sms atau pangilan tidak dijawab pada waktu malam.
- Dia meminta anda untuk tidak menghubunginya di hujung minggu.
- Mempunyai banyak Hp (tp satu no je bagi pada anda)
- Bila ada pangilan die akan mencari tempat yang sesuai untuk menjawab ataupun menjawab dalam suara yang perlahan.
- Bila banyak hal peremapuan dia ketahui.
- Badan dia nampak seperti orang yang sudah berkahwin.

8 Responses
  1. kayteeze Says:

    Ho ho...bahaya tu...

    Elok tinggalkan saja. Biarlah tak kahwin asal tak dihurungi masalah. Kalau kena isteri yang macam singa tu, tentu lagi haru.

    Insyaallah, kalau jodoh tu ada, tak perlu tergopoh2 cari pasangan.


  2. Cik Angah Says:

    salam Bro Syukri,

    angah konfius yg last 2..`badan dia nampak seperti org yg suda berkahwin.`<---macm mn nak bezakan? contoh mcm along angah kan,dia da kawin,tp bdn dia dr dulu sama aje dgn yg skrg..tade beza pun...

    hmmm

    `mempunyai byk hp`<---kdg2 1 hp pun ade gak tau bro..pernah berlaku kat sorg kwn angah..mmglah dasat...

    `bila byk hal prmpuan yg dia tahu`<--contohnya?

    huhu..teruja woo baca entry ni...


    aku kena berjaga2 nih!~

    eceh..(perasan tul)hehe...
    wekk!~


  3. Framestone Says:

    thank ek angah...

    ada sesetgh lelaki bdnnya akan berlaku perubahan mendadak sekiranya melakukan seks. bg yg badan maintain cam along angah tue kes terkecuali..(selalu terjadi if hati dah happy sgt)

    bg yg ade satu hp je tue... adakah 24hours boleh dihubungi...

    pasal byk tahu hal perempuan tue.. sume brg perempuan tau harganya.. tau time subur la.. lebih2 lg lebih advance bile masuk hal 18SX


  4. Framestone Says:

    kayteeze--> thank untuk pendapat kak tie..

    bagaimana if dapat isteri yg cam tikus tue ek.. boleh la die menyinga ek


  5. Naz Says:

    skrg ramai gadis diluar sana yg terpedaya. mungkin kurang selidik latar belakang kekasih hati. bila dah kantol baru menyesal x sudah. bagus n3 ni. semoga jadi panduan kepada semua, terutama bagi gadis2 yg baru nak bercinta.. :)


  6. Framestone Says:

    xramai yg pandai menyelidik..besa la.. laki yg dah khwin pun bergaya cam bujang..siap ngaku bujang pulak tue..

    ada kes anak berderet..tp ngaku duda.. nk cari perempuan yg caring leh jd anak2 die


  7. susah juga ye...tapi insya ALLAH....moga dapat di elakan dari perkara macam nih berlaku pada kita....

    tuan tanah...ada award khas utk kamu.....sila la ambik


  8. Framestone Says:

    thank for the award.. harap boleh di elakkan la ek..

    tp xramai yg nk elak... coz laki org besanya lagi best dari cari yg bujang2 nie..